Alle veulens van dit jaar verkocht.

Drie prachtige dames hadden we dit jaar op de wei rondlopen. Als eerste was Rioja verkocht , zij is ondertussen ook als eerste verhuisd maar gelukkig schoof Rioja maar 1 wei op dus kunnen we haar nog elke dag zien.

Daarna werd Reign verkocht. Reign gaat een hele lange reis maken want ze gaat namelijk naar Mexico! Op dit moment staat Reign als het goed is in quarantaine in Luxemburg voor ze op het vliegtuig naar Mexico zal gaan.

Van Riva had ik stiekem gehoopt dat die eigenlijk niet verkocht zou worden. En zo richting het einde van het jaar had ik ook niet meer verwacht dat ze dit jaar nog weg zou gaan. Maar plotseling kwam daar een berichtje van een oude bekende en toen ging het ineens heel snel. Momenteel loopt ze nog lekker bij ons op de wei maar als het goed is zal ze volgende week op transport naar Friesland gaan.

Reign JP geboren

Reign verraste ons door op dag 326 al aan te geven dat ze eruit wou komen. De dag erna is ze geboren, 30 mei 2021. Een prachtige bruinbonte dame met 1 blauw oog. Ze is van de combinatie Wilgje x Loxley. Reign mag dan wel de kleinste zijn, ze is ontzettend stoer naar haar grote zussen toe. 

Riva JP geboren

Nadat Loven ons een week lang gek had gemaakt werd op 24 april  2021 dan eindelijk Riva JP geboren. Wat een verrassing was het om een effen veulen aan te treffen maar wat is het een knappe dame. We zijn helemaal verliefd op dit knappe meisje van Loven x Loxley. Die ook nog eens een hele mooie bloedlijn heeft met oa Falcon, Thunder, Collin VdG en Chackotay erin. 

 

Rioja JP geboren

Op 14 april was het dan eindelijk zover na 345 dagen dracht werd Rioja JP geboren. Een prachtige valkbonte dame van Evolet en Loxley. Rioja is een heel vriendelijk en nieuwsgierig meisje dat heel erg graag met je komt knuffelen.

De paarden tandarts

Gisterochtend was het weer tijd voor de paarden tandarts . Ron ken ik nog van toen ik als klein meisje van een jaar of 10 op de manege deed paardrijden.  Hij was toen de eigenaar van de manege.  Later is hij verhuisd naar Frankrijk en regelmatig komt hij nog naar Limburg om wat paarden te behandelen aan hun tanden. Alhoewel veel paarden tandartsen tegenwoordig elektrisch vijlen doet Ron dit nog met de hand.  Zelf vind ik dit erg fijn omdat de paarden dan ook niet verdoofd hoeven te worden. De paarden waren weer erg braaf.  Loven had een melk hoektand los zitten en deze is dan ook meteen eruit gehaald.

Een beetje carnaval

Het is een rare tijd momenteel. Om toch een beetje lol te hebben zijn we zaterdag verkleed gaan paardrijden door de Brunssummerhei. Wij hadden in elk geval lol.

Eindelijk een beetje sneeuw

Alhoewel het grootste deel van Nederland vorige week een flink pak sneeuw kreeg, moesten wij het doen met een heel dun laagje.  Toch maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer wat foto’s te maken. 


Loxley beleerd onder het zadel

Dit jaar zijn we ook begonnen met het beleren van de jongens. Loxley is nu al een aantal weken mee aan het gaan op buitenritjes en doet dit ontzettend braaf. Afgelopen weekend is hij ook voor het eerst mee geweest naar de beek en ook hier ging hij zonder problemen doorheen,

Pitou en Pixar mee naar de beek

Afgelopen weekend zijn Pitou en Pixar voor het eerst mee geweest naar de rode beek. Beiden waren ontzettend braaf onderweg en we hadden veel bekijks. Pixar durfde op een gegeven moment wel lekker de beek in, Pitou die hield haar sokjes liever droog deze keer.

Pitou JP geboren

Op 17 april is bij ons Pitou JP geboren. Pitou is een valkbonte merrie en is al stevig gebouwd. Zij is de eerste nakomeling van Loxley JP.