Helaas gaat fokken niet altijd over roosjes

Nadat we er vanuit gingen dat we dit jaar maar 1 veulen gehad zouden hebben . Had loven opeens een dikke uier waar melk uit kwam. Na haar nog eens gecontroleerd te hebben bleek ze toch echt drachtig te zijn.

Ruim 18 nachten hebben we bij haar gewaakt omdat ze met melk liep en op 30 mei 2022 om 01:05 uur werd daar een prachtig smokey black dametje met 2 blauwe ogen geboren, Sekrè JP. Helaas had ik meteen in de gaten dat Sekrè veels te klein was en ik was bang voor misschien een tweeling. Dit was gelukkig niet het geval. maar Sekrë was wel prematuur/dysmatuur. We zijn meteen de biest klaar gaan maken die we van Wilgje opgevangen hebben en ook extra biest wat we van Pavo besteld hebben. De dierenarts is meteen gekomen omdat de placenta een rare vervorming erin had zitten. Elke 1.5 uur hebben we Sekrè de fles gegeven en ze had zo’n enorme vechtlust. Haar beentjes waren niet sterk genoeg om zelfstandig op te staan maar met onze hulp lukte het haar toch om elke keer iets langer te gaan staan en zelfs uiteindelijk een paar meter door de stal te lopen.

Helaas had ze te weinig antistoffen binnen gekregen en had ze extra plasma nodig. Ondanks dat dit haar overlevingskansen had moeten vergroten was de inspanning hiervan waarschijnlijk teveel geweest , en heeft Sekrè het gevecht op 1 juni 2022 rond 02:00 uur verloren. 

We wisten dat de kans heel erg klein was dat dit prachtige en perfecte dametje het zou halen , maar toch hebben we een enorme klap gekregen met haar verlies.

We zijn momenteel op antwoord van de universiteit van Utrecht aan het wachten wat de vervormingen van de placenta geweest zijn.

Ik wil iedereen bedanken die aan ons gedacht heeft de afgelopen dagen. En vooral Rachelle , die geholpen heeft om mij af te lossen met de voedingen van Sekrè maar die ook bijna alle nachten met mij op de wei gewaakt heeft. Want zonder het waken had dit meisje het de eerste 12 uur waarschijnlijk niet eens gehaald.

Sekrè betekend geheim in het Creools omdat we pas vlak voor haar geboorte wisten dat we haar konden verwachten.